Μάθετε στο παιδί σας ποδήλατο!

Πόσο δύσκολο ήταν ακόμη και για εμάς να μάθουμε ποδήλατο στις 2 ρόδες? Για εμένα μπορεί να μην ήταν γιατί τότε ήταν και άλλες οι εποχές (είμαι 30) και φεύγαμε από το σπίτι σούζα για να βρούμε το παρεάκι μας. Σήμερα καθώς τα δεδομένα είναι διαφορετικά χρειάζεται έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης.

photo via www.balancebiketrainer.com

photo via www.balancebiketrainer.com

 

Καταρχήν όταν δούμε πως το παιδί μας έχει ανάγκη να κάνει ποδήλατο στις 2 ρόδες ανάλογα και με την ηλικία αλλά και με τα ερεθίσματα που βλέπει γύρω του (συνομίλικοι, φίλοι κλπ), αφαιρούμε τις βοηθητικές ρόδες αλλά πάντα κοιτάμε αν τα ποδαράκια του φτάνουν στο έδαφος εύκολα χωρίς να γέρνει. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο κατεβάζουμε τη σέλα προκειμένου τα πέλματά του να ακουμπούν επαρκώς στο έδαφος.

Σταδιακά σε χώρο προστατευόμενο και σχετικά ανηφορικό βάλτε το να ξεκινήσει κρατώντας το από τη σέλα στην αρχή μέχρι να συνηθίσει το θέμα τις ισορροπίας. Με μαλακές κινήσεις αφήστε το να ανέβει ακόμη και μόνο του τη μικρή κλίση. Θα τα καταφέρει. Μόλις εξοικειωθεί με την ανηφόρα βάλτε το στο επίπεδο και μάθετε του να φρενάρει και να στρίβει. Βοηθήστε το να καταλάβει τη διαφορά του μπροστινού με το πίσω φρένο και την δύναμη που θα πρέπει να ασκεί στο φρενάρισμα.

Και όλα αυτά πάντα με κράνος πότε δεν αφήνουμε το κεφαλάκι του εκτεθειμένο! Για κράνη, παιδικά ποδήλατα και πολλά ακόμη ρίξτε μια ματιά στο frederikbikes.gr

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.