Να φύγεις ..να βγάλεις τις πρίζες όμως!

Να φύγω, να βγάλω τις πρίζες από το ρεύμα και να μαζέψω δύο ρούχα και να φύγω να πάω στο χωριό, να πίνω καφέ ελληνικό και ότι φυτεύω να το τρώω. 100 χρόνια πίσω και τα κουρασμένα χέρια της μάνας μου , που μάζευε ελιές και ήρθε στην Αθήνα, να τα φιλάω και παράλληλα να της λέω « Μάνα θα πάω και εγώ στο χωριό , θα γίνουν και τα δικά μου χέρια έτσι»

Να πω στον καλό μου να έρθει αν θέλει , αν δεν θέλει και θέλει τη δουλειά του, έστω τα 800€ το μήνα , να μείνει, θα του στέλνω λάδι και γράμματα , όχι μέιλ. Αν είναι να γυρίσω 100 χρόνια πίσω να γυρίσω όπως πρέπει.

Να φύγω ναι , να πάω στο χωριό, στο εξωτερικό δεν μπορώ να πάω , δεν μπορώ , φοβάμαι. Να φύγω να χάσω τις φίλες μου, άλλωστε και εδώ χαμένες τις έχω, δουλεύουν 12 ώρες για λεφτά έναντι … 200€ από τον μήνα του Αυγούστου. Να κάτσουν , εγώ θα φύγω…..

Είναι Νοέμβρης και ακόμη μου έχει μείνει ένα πολύ πρωινό ξύπνημα, καταλάθος, στις 07:00 στο χωριό …απόλυτη ηρεμία…κανείς δεν άκουγε ειδήσεις , κανείς δεν συναντούσε κίνηση και ο ψαράς στην βάρκα του , πούλησε τα ψάρια του και ανάβει τσιγάρο…. Να ήμουν η βοηθός του….

Μία ερώτηση πριν φύγω …. Εκεί που θα πάω θα με ακολουθήσουν αυτά που θέλω να αποφύγω? Τις πρίζες μη ξεχάσω…

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.