Ο βασιλιάς..

Μια πραγματική ιστορία, ένα ιδιαίτερο βάρος…

Ο Βασιλιάς είναι μια ταινία που μιλά για τη διαφορετικότητα, αλλά ο Γραμματικός σχολιάζει θέματα όπως ο ρατσισμός, τα ναρκωτικά, τη ζωή στην Ελληνική επαρχία και άλλα. Ο Βαγγέλης Μουρίκης ενσαρκώνει αποτελεσματικά τον ήρωα της ταινίας.

Η ταινία βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία. Ο Βαγγέλης είναι ένας 35χρονος άντρας, αποφασισμένος να ξεκόψει από το σκοτεινό παρελθόν και να αλλάξει τη ζωή του. Έτσι δοκιμάζει να κάνει μια καινούρια αρχή στο κτήμα του πατέρα του στην Πελοπόννησο. Οι κάτοικοι της περιοχής του υποδέχονται αρχικά με καχυποψία που μετατρέπεται γρήγορα σε απροκάλυπτη εχθρότητα. Μόνος υποστηρικτής του είναι ο Αστυνόμος της γειτονικής κωμόπολης. Η απόφαση του Βαγγέλη να ξαναχτίσει τη ζωή του και η προσπάθεια του να αντιμετωπίσει το εχθρικό περιβάλλον, εξομαλύνουν την κατάσταση και ο Βαγγέλης μοιάζει να εντάσσεται στην τοπική κοινωνία. Μέχρι τη στιγμή που φτάνει η Μαρία, γυναίκα της ζωής του και σύνδεσμος με το παρελθόν, το οποίο κάνει μοιραία την εμφάνιση του και η ρήξη του ήρωα με το περιβάλλον είναι πλέον αναπόφευκτη. Οι εντάσεις κορυφώνονται, ο Βαγγέλης συνθλίβεται.

Είδος Ταινίας: Δραματική
Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Σκορδάς, Τάσος Νούσιας, Ράσμη Τσόπελα, Περικλής Λιανός, Μπάμπης Γιωτόπουλος,Μηνάς Χατζησάββας, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Κωνσταντίνος Καλοκαιρινός, Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, Δωροθέα Νικιπόρτσικ, Δήμητρα Χατούπη, Γιάννης Ζουγανέλης, Βιβή Κόκκα, Βαγγέλης Μουρίκης, Αντώνης Αλεξίου, Άννα Βαγενά
Έτος Παραγωγής: 2002
Δείτε το trailer:
[youtube]7N6w40GmG_o[/youtube]
Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.