Οι γλείφτες.

Οι γλείφτες είναι μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων που προσπαθούν να είναι πάντα δίπλα σε ανθρώπους που νομίζουν πως θα εκτιμήσουν την….γλώσσα τους.

stylesays

stylesays

Ο γλείφτης κάνει ότι μπορεί για να σε «σπρώξει» και να πέσεις και θα σε βοηθήσει μόνο αν και εφόσον κοιτάει εκείνη την στιγμή ο άνθρωπος που θέλει να γλείψει. Αλλιώς θα μείνεις κάτω. Έχει φοβερά αντανακλαστικά και κοιτά τους πάντες σαν εχθρούς ακόμη και τον άνθρωπο που καθαρίζει τα παπούτσια του ενδιαφερόμενου, τον μισεί. Δεν τον νοιάζει τον γλείφτη η εποχή , η κρίση , πόσα λεφτά παίρνει, τον νοιάζει να γλύφει , τον νοιάζει τόσο πολύ που δεν έχει καταλάβει πως τον βλέπουν όλοι να βγάζει την γλώσσα του.   Τον γλείφτη να μην τον φοβάσαι , είναι άρρωστος.

vi.sualize.us

vi.sualize.us

Έχετε δει το έργο «ένας υπέροχος άνθρωπος?» Έτσι είναι ο γλείφτης. Βλέπει φαντάσματα πως κάποιοι θα πάνε να αρπάξουν το γλυκό του και προσπαθεί να το κρατήσει αυτός μέσα από πολέμους και θανάτους , τρελαίνεται αν κάποιος αγγίζει τα μαλλιά του ανθρώπου που προσπαθεί να έχει από κοντά , έστω και αν τα αγγίξει καταλάθος, ο γλείφτης δεν συγχωρεί το καταλάθος. Παρανοεί ,σκίζεται κομμάτια τα βράδια , χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο και προσπαθεί να καταλάβει πως έγινε αυτό. Πώς δεν κατάλαβε πως υπάρχει κενό ανάμεσα στον τοίχο και την σκάλα και με αυτό το αναθεματισμένο κενό , υπάρχει περίπτωση ένας περαστικός να ακουμπήσει τα μαλλιά του ανθρώπου που γλείφει.  Το έχτισε το κενό τώρα , κανείς δεν θα αγγίζει τα μαλλιά του , ούτε καταλάθος.

«Να θεωρείς σαν χειρότερους κι από εχθρούς τους κόλακες.» Είπε ο Πυθαγόρας και εμείς κλείνουμε με αυτή την συμβουλή  για αυτούς που δέχονται τη κολακεία.

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.