Όλα είναι μάταια.

Έχεις ξεπεράσει τα 30 και δεν έχεις καταλάβει ακόμη πως όλα είναι μάταια? Ή είσαι από τους τυχερούς που ακόμη δεν έχουν χάσει κάποιον δικό τους άνθρωπο?

hand_mask

Σαν πεθάνει κάποιος καταλαβαίνεις πως όλα του τα άγχη , τις στεναχώριες και τα γέλια του τα πήρε η στιγμή. Τι απέγινε εκείνο το μίσος που είχε με τον φίλο του? τι απέγινε εκείνη η δόση για την μηχανή του και το αμάξι του. Γιατί είχε τόσο ανταγωνισμό με τους γνωστούς του? Γιατί τους έθαβε από πίσω τους ? Δεν ήξερε πως όλα είναι μάταια. Τον συγχωρούν όλοι σαν μαθαίνουν πως χάθηκε , μα κανείς δεν λέει στους συγγενείς του πως τι κατάλαβε από τα λάθη του άραγε ? Ούτε τους ρωτάει αν εκείνοι κατάλαβαν τίποτα. Λοιπόν?

Εμείς που μείναμε πίσω , άραγε μάθαμε τίποτα? Για εμάς τους άτυχους λέμε , που έχουμε χάσει κάποιους , έχουμε καταλάβει πως όλα είναι ΜΑΤΑΙΑ? Δεν έχεις κανέναν λόγο να γεμίζεις με μίσος τους γύρω σου και την ψύχη σου. Κάποιοι που έχουν πρόβλημα υγείας γελάνε μαζί σου. Σκέφτονται την μαγνητική που έχουν να κάνουν και ξεκαρδίζονται με τα γελοία που κάνεις. Σκέφτονται τις εξετάσεις τους και σε κοροϊδεύουν. Η ζωή τους είναι πιο γεμάτη από τη δική σου , ξέρουν τι σημαίνει πως η ζωή κρέμεται από μια κλωστή και τους κάνεις να γελάνε πιο συχνά. Έχουν έναν άνθρωπο για φίλο, και έναν για τον έρωτα τους και μάντεψε, εσένα, για να γελάνε.

hand

Εσένα τον «τυχερό» που δεν έχεις καταλάβει πως όλοι είμαστε παιχνιδάκια κάποιου που μας έχει στείλει στην γη για να διαλέξουμε κάποιο ρόλο και να μας πει στο τέλος αν παίξαμε καλά. Είναι στο χέρι σου να βρεις τον ρόλο που θα παίξεις , μη διαλέξεις τον ρόλο του βλάκα, διάλεξε τον ρόλο του ψαγμένου, τον ρόλο που δίνει συνέχεια. Μα που να ξέρεις εσύ ο «τυχερός?» πως όλα είναι ρόλοι? Πού να τα έχεις σκεφτεί όλα αυτά. Μιζεριάζεις με όλα και κλαίγεσαι. Κουτσομπολεύεις και δεν λυπάσαι κανέναν. Είσαι από εκείνους που σαν γεράσουν , ζητάνε συγνώμη από τα παιδιά τους. Ζητάνε συγνώμη από τον Θεό και το παίζουν λυπημένοι γιατί φοβούνται μήπως τελικά υπάρχει η κόλαση.

Να σου μαρτυρήσω κάτι ? Υπάρχει κόλαση. Είναι δίπλα σου , μέσα στο σπίτι σου. Είναι στο κεφάλι σου και οι διάβολοι θα σε τρελάνουν. Δεν είναι αργά να σωθείς. Αρκεί να το καταλάβεις. Πώς όλα είναι μάταια.

Οι στιγμές μένουν και κοίτα να είναι χαρούμενες. 

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.