Όλοι είχαμε «φίλους»

Είναι κάτι μουσικές που όταν τις ακούς σκέφτεσαι φίλους που έχεις χάσει. «Φίλους» που σε μια στιγμή έγιναν κακοί. Απορείς και λες πώς ήταν «φίλος» μου αυτός που είχε τόση κακία μέσα του? Πώς δεν την είχα δει? Λεπταίνουν τα χείλη τους και βγάζουν κάτι κακό από μέσα τους και χτυπάνε κάτω από την μέση. Χωρίς να λυπούνται. Χωρίς να σκέφτονται πόσο θα πληγωθείς.

wherethesidewalkbegins.blogspot.com

Ναι, τον είχες «φίλο» σου κάποτε. Σκέφτεσαι τα γέλια που είχες κάνει μαζί του, τα κλάματα , τις μικρές στιγμές σιωπής …Τα μυστικά που του είχες πει και φοβάσαι σαν παιδάκι του δημοτικού μην τα μαρτυρήσει, και όλα αυτά έγιναν στάχτη μπροστά στην στιγμή κακίας που είχε.

Δε τους συγχωρώ , δεν θέλω να τους ξαναδώ , προτιμώ να τους θυμάμαι όπως τους είχα αφήσει πριν από εκείνη την στιγμή. Άλλωστε κάθε φορά που τους βλέπω θυμάμαι το πόσο κακία έβγαλαν. Δεν τους μισώ , δεν τους θέλω άλλο στη ζωή μου. Δεν είναι κακό να κάνεις ένα ξεσκαρτάρισμα μία στο τόσο .

modernhepburn.tumblr.com

Κάνεις στις ντουλάπες σου , στο σπίτι σου, κάνε και στη ζωή σου. Άλλα είναι τα θέλω των 20 άλλα των 30.

Οι φίλοι λένε σε βοηθούν, σε στηρίζουν, είναι δίπλα σου , σε καταλαβαίνουν… ψέματα είναι αυτά. Εμένα με βοήθησαν άλλοι που δεν περίμενα να με βοηθήσουν. Οι «φίλοι» τελευταίοι ..κάποιοι «φίλοι» . Όχι όλοι. Μην είμαι ισοπεδωτική. Τι είναι φίλος και τι πρέπει να κάνει αυτός ακριβώς , δε ξέρω, και μπορεί να μην ήμουν και εγώ καλή φίλη. Αλλά ποτέ ο «φίλος» , ποτέ δεν χτυπά κάτω από την μέση. Ούτε σε αγώνες πυγμαχίας δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο. Χάνεις τον αγώνα άμα το κάνεις.

Στις αρρώστιες σου οι παραπάνω «φίλοι» , ζηλεύουν, ναι, ζηλεύουν! Έχεις το κέντρο της προσοχής και ζηλεύουν. Τα νιάτα σου, οι μεγαλύτεροι «φίλοι» σου , τα μισούν. Θεωρούν πως έχεις μπροστά σου επιλογές που εκείνοι δεν είχαν και ζηλεύουν. Τα μισούν τα νιάτα σου. Υπάρχουν και οι άλλοι που δεν ζηλεύουν τίποτα , που σε αγαπάνε , που στο δείχνουν, που κάνουν θυσίες και με το που γελάσεις λίγο παραπάνω από δαύτους , θέλουν να σε κάνουν με κάποιο τρόπο να κλάψεις. Ζηλεύουν το γέλιο σου αυτοί. Θέλουν να είναι «φίλοι» μόνο όταν κλαις. Όχι στα αληθινά γέλια . Σου επιτρέπουν να γελάς μόνο μαζί τους. Μόνο τότε.

Κάπου κάποτε μία ελεύθερη φίλη λένε πως χάρηκε που σου έκανε πρόταση γάμου ο καλός σου….

«Αληθινός φίλος είναι αυτός που παραβλέπει τις αποτυχίες σου και αντέχει τις επιτυχίες σου.»

Έχω φίλους , καλούς φίλους , που είναι από παλιά φίλοι. Δύσκολα μου θυμώνουν στα λάθη μου, μου κάνουν μούτρα μία ώρα και με ένα σ’αγαπώ μου , μου στέλνουν φατσούλες. Έχω φίλους που όταν εξαφανίζομαι γιατί έχω κατάθλιψη , με περιμένουν , με μία μεγάλη αγκαλιά. Φίλους που όταν τους βρίζω τον καλό μου , παίρνουν το μέρος του.

blog.selenabrown.com

Μη σου τύχει να έχεις από τους «άλλους φίλους» μα κι αν σου τύχει….να θυμάσαι πως όλοι είχαμε από δαύτους. Η συμβουλή που μου έγινε μάθημα είναι η παρακάτω. Σοφή συμβουλή.

«Ποτέ μη γίνεσαι φίλος με τον καταπιεσμένο, αν δεν είσαι έτοιμος να αναμετρηθείς με τον καταπιεστή.»

Εγώ προσωπικά άκουγα το τραγούδι του Νταλάρα «Οι φίλοι»

[youtube]C_fyYo1SD6Y[/youtube]

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.