Ένα ταξίδι στη πανέμορφη Μονεμβάσια..

Πήραμε την απόφαση για ένα όμορφο ταξίδι για να ξεφύγουμε από τα καθιερωμένα και να απολαύσουμε όμορφα τοπία. Έτσι φύγαμε για Μονεμβάσια.

Πήραμε το αμαξάκι μας, κατά προτίμηση diesel για μεγαλύτερη οικονομία και ξεκινήσαμε! Η Μονεμβάσια γνωστή  ως Μαλβαζία, είναι μια μικρή ιστορική πόλη της ανατολικής Πελοποννήσου, της επαρχίας Επιδαύρου Λιμηράς, στο Νομό Λακωνίας. Είναι περισσότερο γνωστή από το μεσαιωνικό φρούριο, επί του ομώνυμου «Βράχου της Μονεμβασιάς», που αποτελεί στην κυριολεξία μικρή νησίδα που συνδέεται με γέφυρα σε σχηματιζόμενο λαιμό συνολικού μήκους 400 μέτρων με τη σημερινή παράλια κατ΄ έναντι πόλη επί της λακωνικής ακτής. Στα διασωθέντα κτήρια και τις δομές στο κάστρο περιλαμβάνονται αμυντικές κατασκευές του εξωτερικού κάστρου και αρκετές μικρές βυζαντινές εκκλησίες.

Φτάσαμε μετά από 4 περίπου ώρες μετά από μια πολύ ωραία διαδρομή και πλέον μετά από ένα πολύ στρωτό δρόμο και αρχίσαμε να ανεβαίνουμε την ανηφόρα του επιβλητικού κάστρου.

PB010198

Αν πας σαββατοκύριακο πάρκαρε όπου βρεις γιατί στη κορυφή πρέπει να είσαι πολύ τυχερός να βρεις! Άγριο τοπίο με πολύ πέτρα το κάστρο που όμως όταν μπαίνεις μέσα αισθάνεσαι κάπως γνώριμα χωρίς να έχεις ξαναπάει.

PB010142

IMG_2037

Φάγαμε στη Ματούλα που όλοι μας έλεγαν τρομερή και ζουμερή μοσχαρίσια μπριζολίτσα με χόρτα , λουκάνικο και πατάτες και πληρώσαμε κάτι λιγότερο από 50 ευρώ.

PB010133

Ήπιαμε ποτό στο ενετικόν και φάγαμε και γλυκό! Και μείναμε στο malvasia stellaki ένα πετρόχτιστο κλασσικό χωριάτικο δωμάτιο με πολύ ζεστό κλίμα..!

PB010138

Συστήνουμε ανεπιφύλακτα αφού το τοπίο θα σε αποζημιώσει και θα γεμίσεις με πανέμορφες εικόνες χωρίς καν να χρειαστεί να πάρεις το αμάξι για να βγεις έξω από το κάστρο. Μπορεί να μην είναι από τα πιο low budget μέρη να επισκεφθείς αλλά αξίζει τον κόπο ειδικά για ερωτευμένους.. η για μεγάλες παρέες!

konstantinos k

Αμφίχειρας κλέφτης ιδεών, σοφέρ μεθυσμένων ψυχών, ζωγράφος πλαστών εικόνων, έμπορος ακριβής ιστορίας, ίκαρος χωρίς φτερά.

1 Comment

  • Απάντηση Μάρτιος 31, 2015

    Μαιρη

    Πολύ ωραία η αφήγηση για τη Μονεμβασιά! Και όντως δεν είναι και η πιο low budget επιλογή, ούτε όμως και απο τις ακριβές

Leave a Reply