Παιδί. Προστατεύστε το από τον ήλιο.

Ο σωστός τρόπος προφύλαξης από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου πρέπει να γίνει τρόπος ζωής. Ακόμη και αν εμείς δεν έχουμε μάθει να προφυλασσόμαστε με τον σωστό τρόπο και σε πολλές περιπτώσεις καθόλου, ας δείξουμε στα παιδιά μας τον σωστό δρόμο..

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

Τα παιδικά δέρματα είναι πολύ πιο ευαίσθητα από των δικών μας. Η ποσότητα της υπεριώδους ακτινοβολίας που απορροφά το δέρμα ενός παιδιού κάτω των 6 ετών είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από την ποσότητα που απορροφά το δέρμα ενός ενήλικα. Έτσι το παιδί κινδυνεύει όχι μόνο από επικίνδυνα εγκαύματα αλλά και από αλλεργίες, δερματίτιδες, ηλιάσεις. Παρόλα αυτά  ο ήλιος βοηθά στη σύνθεση της βιταμίνης D, η οποία είναι πολύτιμη στην παιδική ηλικία, η σχέση των παιδιών με τον ήλιο δεν πρέπει να είναι κάτι το απαγορευτικό αλλά το προστατευτικό.  Επιλέξτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας 50 που μπλοκάρει το 97% των ακτίνων UVB.

ΚΑΝΤΕ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

Αλείψτε το κορμί του παιδιού 15 με 30 λεπτά πριν εκτεθεί στον ήλιο και να επαναλαμβάνετε την επάλειψη κάθε 2 – 3 ώρες. Μη ξεχνάτε πως όσο περνά η ώρα τόσο μειώνεται η δραστικότητα του χείλια, μύτη, αυτιά, λαιμό.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ – ΚΑΠΕΛΟ

Μη φοράτε στο παιδί σκούρα ρούχα. Έχουν την τάση να απορροφούν τις ακτίνες του ήλιου πολύ πιο γρήγορα χωρίς να είναι ασπίδα προστασίας. Φορέστε του ανοιχτόχρωμα ρούχα. Ποτέ το παιδικό κεφαλάκι να εκτίθεται στον ήλιο, έχετε πάντα καπέλο και αποτελέστε το καλό παράδειγμα εσείς.

ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ

Τα μάτια είναι επίσης ένα σημείο του σώματος που εκτίθεται σχεδόν καθημερινά στον ήλιο. Προστατεύστε τα παιδιά έχοντας μαζί γυαλιά ηλίου και αν πρόκειται για παιδιά μικρής ηλικίας προτιμήστε γυαλιά με πλαστικό σκελετό για την αποφυγή τραυματισμού από το παιχνίδι.

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.