Παιδί και ηλεκτρονικός υπολογιστής

Καλώς ή κακώς ο ηλεκτρονικός υπολογιστής έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Κυρίως στη δουλειά μας αλλά και στο σπίτι μας για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Τι γίνεται όμως όταν έχουμε στο σπίτι παιδιά; Ο γεμάτος ερωτηματικά κόσμος των παιδιών διψά για οτιδήποτε καινούριο βλέπει στο σπίτι και ειδικά όταν βλέπει τους γονείς του να ασχολούνται με αυτό.

Αν το παιδί μας είναι σε μια ηλικία να μπορεί να το χρησιμοποίησει για εκπαιδευτικούς σκοπούς του εξηγούμε άμεσα και με απλά λόγια τι μπορεί να μάθει σε αυτό. Αν σας δει να παίζετε παιχνίδια χάσατε το παιχνίδι…

Όσο το παιδί μεγαλώνει φροντίστε να έχετε τον Η/Υ σε κεντρικό σημείο και όχι στο παιδικό δωμάτιο έτσι ώστε να έχετε τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή. Υπάρχουν πολλά προγράμματα-software με τα οποία μπορούν να ασχοληθούν τα μικρά παιδιά. Εκπαιδευτικά προγράμματα τα όποια ταυτόχρονα οξύνουν τον δημιουργικό κόσμο των παιδιών. Φροντίστε όμως να θέτετε εσείς τα όρια για τις ώρες χρήσης του υπολογιστή. Μεγαλώνοντας και άλλο τονίστε του τη σωστή χρήση περαιτέρω ότι δηλαδή δεν θα πρέπει να μιλάει με αγνώστους κλπ).

Προγράμματα ζωγραφικής, ξένων γλωσσών,  παιχνίδια μνήμης  είναι ασφαλή για παιδιά και καθιστούν τον υπολογιστή εργαλείο μάθησης.

Μη ξεχνάτε πως στις δραστηριότητες με ηλεκτρονικό υπολογιστή, η επίβλεψη των παιδιών από τους γονείς είναι απαραίτητη.

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.