Παιδί και κινητό τηλέφωνο

 Πότε  οι γονείς θα πρέπει να αγοράζουν στο παιδί το δικό του κινητό;

via http://www.childhoodnannies.com

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως το κινητό τηλέφωνο στα παιδιά δεν είναι μόνο θέμα ηλικίας αλλά κυρίως σωστής ενημέρωσης τόσο από το σχολείο όσο και από το οικογενειακό περιβάλλον. Σαν γονείς μπορεί να θέλουμε να έχουμε την απόλυτη επικοινωνία με τα παιδιά μας αλλά οι κίνδυνοι από την ακτινοβολία είναι πολλοί. Αυτό που πιστεύουμε επίσης  είναι ότι το παιδί δεν εκτίθεται σε ακτινοβολία παίζοντας παιχνίδια στο κινητό ή ακούγοντας μουσική αλλά μιλώντας στο τηλέφωνο, ωστόσο, οι επιστήμονες εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις.

Εξηγήστε στα παιδιά σας τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση του τηλεφώνου και αν είναι δυνατόν προμηθευτείτε hands free για να είναι το ακουστικό όσο πιο μακριά από το αυτί του.

– Ζητήστε να σας δείξουν τον SAR του μοντέλου κινητού που σκοπεύετε να αγοράσετε.

-Εξηγήστε στο παιδί σας πως το κινητό πρέπει να κλείνει σε ώρες μαθήματος και κοινής ησυχίας και ποτέ μην το αφήνετε δίπλα σε πολύ μικρά παιδιά λόγω της ακτινοβολίας που εκπέμπει.

Σχετικά με την ηλικία που θα πρέπει να αγοράσουμε κινητό στο παιδί μας οι επιστήμονες λένε ποτέ πριν τα 12 , ενώ η κατάλληλη ηλικία είναι γύρω στα 16 αφού καλώς ή κακώς το κινητό είναι κάτι το οποίο δύσκολα μπορούμε να αποφύγουμε εντελώς.

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.