Παιδί και μουσική

Μέσα από την μουσική μπορούμε να δώσουμε την ευκαιρία ώστε το παιδί να αναπτύξει τις αισθήσεις του.

via http://theconversation.edu.au

Τα παιδιά κοντά στην ηλικία των 4 χρονών μέσα από την καθημερινότητα τους έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη μουσική και τις ευεργετικές επιδράσεις που έχει. Πολύ πιο συγκεκριμένα μεγάλο ρόλο για την διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού παίζει η μουσικοκινητική. Οι δραστηριότητες δηλαδή που κάνει το παιδί ακούγοντας μουσική.

Πολύ σημαντικό προτέρημα είναι η ανάπτυξη της ακοής του παιδιού η οποία βρίσκετε σε πλήρη εξέλιξη στις ηλικίες 4 με 7 χρονών. Μέσα από τη μουσική το παιδί μπορεί να επεξεργαστεί τη φωνή του, να διαχωρίζει τη μουσική ανάλογα με την ένταση, τη διάρκεια, τη χροιά της φωνής που τραγουδά.

Οι πρώτες ενδείξεις που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες είναι ότι ο εγκέφαλος των παιδιών που έχουν συνεχή και ποικίλα μουσικά ακούσματα,  αντιδρά με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι ο εγκέφαλος παιδιών που δεν λαμβάνουν καμία μουσική παιδεία. Τονίζουν  ότι οι αλλαγές που παρατηρούνται ανάμεσα στα εξοικειωμένα και μη εξοικειωμένα με τη μουσική παιδιά ίσως οφείλονται στα νοητικά πλεονεκτήματα που έχει η ενασχόληση με τη μουσική.

Ένα παιδί που δεν στερείται μουσικών ακουσμάτων μπορεί να είναι ένας μελλοντικός ακροατής που επιλέγει το «καλό» από το «κακό» τραγούδι, που ξεχωρίζει την «απλή» από
την «απλοϊκή» μουσική».

Ένα παιδί το οποίο σε ένα σπίτι ακούει ραδιόφωνο με ποικίλα μουσικά ερεθίσματα είναι εκείνο το παιδί που θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται όχι μόνο τον ήχο και τη μελωδία αλλά μπορεί όλα αυτά τα ερεθίσματα να γίνουν  ένας »οδηγός» για την μουσική παιδεία τους.

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.