Παιδιά και σοκολάτα

Εδώ μας αρέσουν εμάς που ήδη φλερτάραμε με τα 30 δεν θα αρέσουν στα παιδάκια?

Οι γιατροί ερμηνεύουν  τη φυσική τάση προς το γλυκό ως κάτι φυσικό, που θέλει να μας ωθήσει προς την κατανάλωση υδατανθράκων, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για να έχουμε ενέργεια και να διατηρηθούμε στη ζωή. Οι ίδιοι λένε πως  αν ένα παιδί είναι δραστήριο και φυσιολογικού βάρους, μπορεί να τρώει ακόμη και κάθε μέρα ένα μικρό γλυκό. Αν ένα παιδί έχει περιττό βάρος, δεν είναι σωστό να αποκλείσουμε εντελώς τα γλυκά από τη διατροφή του.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν:

-Να αγοράζουμε γλυκά σε όσο το δυνατόν μικρότερες συσκευασίες.

-Να δώσουμε γλυκό στο παιδί μας όταν θα είναι περίπου 3 χρονών.

Τα γλυκά που τους δίνουμε να εναλλάσσονται. Όχι δηλαδή κάθε μέρα σοκολάτα. Μπορούμε να δώσουμε κάποιο εναλλακτικό γλυκό γεύμα.

-Όσο μπορούμε να τους δίνουμε σπιτικά γλυκά για να είμαστε σίγουροι για τα υλικά που το παρασκευάζουμε.

Θα κλείσουμε με μερικές συμβουλές που θα πρέπει κάθε γονιός να ξέρει για την τριπλή σχέση : γονιός-παιδί-γλυκά.

Φροντίστε ώστε να μην  προσομοιώνεται το γλυκό ως αντάλλαγμα για να κάνει μια καλή πράξη ή να έχει σωστή συμπεριφορά,  μην κάνουμε μπροστά στα παιδιά άλλα πράγματα από αυτά που απαιτούμε. Δεν χρειάζεται δηλαδή να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες γλυκών όταν από την άλλη το απαγορεύετε στο παιδί σας.

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.