Παιδική παχυσαρκία και αντιμετώπιση

Η παιδική παχυσαρκία είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν πολύ την κλινική ιατρική.

Η παιδική παχυσαρκία μπορεί να οφείλετε τόσο σε κληρονομικούς παράγοντες όσο και σε ακατάλληλη διατροφή και έλλειψη άσκησης. Μερικές καθημερινές συμβουλές κυρίως προληπτικού χαρακτήρα είναι:

-Αν το παιδί σας είναι παχύσαρκο προσπαθήστε να αλλάξετε συνήθειες όλοι στην οικογένεια. Ασκηθείτε αλλά και καταναλώστε σωστές μερίδες και υγιεινά φαγητά όλοι, όχι μόνο το παιδί σας.

Βοηθήστε το παιδί σας ψυχολογικά. Όσα κιλά και να έχει πάρει βοηθήστε το να αποδεχτεί τον εαυτό του όπως είναι. Η ψυχολογία του παιδιού είναι καταλυτικός παράγοντας στη παιδική παχυσαρκία.

Μην αναφέρετε τη λέξη διαίτα αλλά τις λέξεις σωστή διατροφή. Μη το μαλώνετε για τις τροφές που καταναλώνει γιατί το πιο πιθανόν είναι να τις τρώει κρυφά από εσάς.

Ποτέ μην εφαρμόσετε μορφή δίαιτας που αναφέρετε σε ενήλικα άτομα. Απευθυνθείτε σε έναν εξειδικευμένο διαιτολόγο για τα παχύσαρκα παιδιά.

Προτρέψτε το να τρώει φρέσκα φρούτα, και γενικώς βάλτε μερίδες που να ανταποκρίνονται πραγματικά στις ανάγκες του παιδιού για τροφή.

Ενθαρρύνετε το παιχνίδι και την φυσική άσκηση. Μετά το φαγητό βγείτε μαζί του να παίξετε μπάλα ή να πάτε στη παιδική χαρά και όχι να δείτε τηλεόραση και να κοιμηθείτε.

Ποτέ τηλεόραση και φαγητό μαζί. Η τηλεόραση εξαλείφει το αίσθημα του κορεσμού της πείνας και το πιο πιθανόν είναι το παιδί να τρώει περισσότερο.

Αυτές είναι μερικές από τις συμβουλές που θα πρέπει να ξέρετε αν είστε γονείς ενός παχύσαρκου παιδιού. Να συμβουλευτείτε οπωσδήποτε έναν εξειδικευμένο γιατρό ο οποίος θα σας βοηθήσει στη επίλυση του προβλήματος τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.