Όλα όσα δεν ξέρατε για την Εύβοια…

Είναι τόσο κοντά στην Αθήνα και όμως πολλοί δεν γνωρίζουν τις πανέμορφες παραλίες που κρύβει στα σπλάχνα της. Παραλίες που λίγοι τις γνωρίζουν πολλές από τις οποίες είναι πολύ δύσβατες και κάποιες που δεν μπορεί να φτάσει κάποιος ούτε με τζιπ.

 

 

Πολλοί θα γνωρίζουν κάποιες από τις παραλίες της Β. Εύβοιας αλλά ίσως να τους διαφεύγει η καταπληκτική παραλία της Βλαχιάς.

Η Βλαχιά είναι μια μικρή παραλία στη Β.Εύβοια η οποία βρέχεται από το Αιγαίο πέλαγος. Είναι μια παραλία μέσα στο πράσινο ενώ κάποιος θα βρει τόσο μερικά ταβερνάκια όσο και καντίνα για να αγοράσει τα απαραίτητα. Από τη Χαλκίδα είναι 71 χλμ αλλά καθώς ο δρόμος είναι με πολλές στροφές θα χρειαστεί περίπου μιάμιση ώρα για να κάνετε τη πρώτη σας βουτιά!

Παραλία Κανατάδικα. 

Ίσως η πιο βόρεια παραλία της Εύβοιας τόσο που βλέπει τον Νομό Μαγνησίας. Προσελκύει πολλούς τουρίστες και έχει πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Καθώς κατεβαίνουμε προς τη κεντρική Εύβοια η ομορφιά γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Κοντά στο χωριό πολιτικά κρύβεται αυτή η φοβερή παραλία με χοντρό βότσαλο

Είναι η παραλία Δάφνη με κρυστάλλινα νερά από τις πολλές πηγές που καταλήγουν κάτω από τη θάλασσα. Θα βρείτε beach bar αλλά και εστιατόριο για να ξεκουραστείτε και να πιείτε τον καφέ σας στον ίσκιο.

Παραλία Κάλαμος.

Ακόμη μια παραλία με γαλαζοπράσινα νερά στη κεντρική Εύβοια.

Υπάρχει ένα φοβερό beach bar ακριβώς πάνω στη θάλασσα και 2-3 μικρές ταβερνούλες. Επίσης υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια σε αρκετά χαμηλές τιμές για να περάσεις αξέχαστα σαββατοκύριακα…

Παραλία Κορασίδα.

Πολύ κοντά στον Κάλαμο υπάρχει και αυτή η παραλία που κοιτάζοντας την από ψηλά θα σου κάνουν εντύπωση τα έντονα χρώματα της.

Αξέχαστες βουτιές και πολύ καθαρά νερά με ένα ψιλό βότσαλο που απλά δεν κολλάει πουθενά στο σώμα σου! Υπάρχουν ταβερνούλες για φαγητό αλλά και ένα μικρό καφέ!

Παραλία Θαψά.

Η παραλία Θαψά βρίσκεται στην Κεντρική Εύβοια και είναι μία από τις πιο δύσβατες παραλίες της Εύβοιας. Χρειάζεστε οπωσδήποτε 4×4 για να φτάσετε εκεί μιας και έχει περίπου 10km κακοτράχαλου χωματόδρομου. Αξίζει σε κάθε περίπτωση να κάνεις μπάνιο στα νερά της…

Παραλία Τσίλαρος στον Δήμο Κύμης.

Η παραλία Τσίλαρος βρίσκεται στην Κεντρική Εύβοια μερικά χιλιόμετρα πάνω από την Κύμη στον δρόμο για το Μετόχι.  Υπολογίστε περίπου 90km από Χαλκίδα και περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά.

Ένας μικρός κολπίσκος κρυμμένος από τα αδιάκριτα βλέμματα των πολλών σε περιμένει να τον ανακαλύψεις…

Φτάνουμε στη Νότια Εύβοια όπου το τοπίο δεν αλλάζει και πολύ.. Εδώ συναντάμε τη παραλία Άγιο Δημήτριο.

Η παραλία του Αγίου Δημητρίου είναι μια μαγευτική παραλία στη Νότια Εύβοια που βρέχεται από Αιγαίο. Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα, η θάλασσα βαθαίνει γρήγορα ενώ στο βυθό υπάρχουν πολύ μικρά λευκά βότσαλα. Η παραλία είναι μικρή και προτιμάται για κάμπινγκ, ενώ δε θα βρείτε ούτε ταβέρνες ούτε κάποιο μέρος για να διανυκτερεύσετε. Η πρόσβαση είναι σχετικά δύσκολη διότι υπάρχει ένας χωματόδρομος (περίπου 2km) μέχρι την παραλία, καθώς επίσης λίγο πριν φτάσετε στην παραλία θα πρέπει να περάσετε από ένα μικρό ποταμάκι (αυτό γίνεται και με συμβατικό αυτοκίνητο, όχι απαραίτητα με 4×4). Το ποταμάκι αυτό καταλήγει σε μια πολύ μικρή λιμνούλα με βατραχάκια που τελειώνει εκεί ακριβώς όπου αρχίζει η παραλία.

Παραλία Αρμυρίκι.

Πρόκειται για ένα μικρό κόλπο και στην ακτή αλλά και μέσα στο βυθό υπάρχει χοντρή άμμος. Εάν θελήσετε να φάτε υπάρχει ένα ταβερνάκι.

Επίσης φοβερή παραλία είναι το Κλιμάκι.

Η παραλία Κλιμάκι βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό Πετριές. Είναι ένας μικρός κόλπος προστατευμένος από τους ανέμους. Στην ακτή υπάρχει άμμος και στο βυθό υπάρχει άμμος και μερικές πέτρες. Σε αντίθεση με όλες τις παραλίες της Εύβοιας που βρέχονται από το Αιγαίο, η θάλασσα στο Κλιμάκι δε βαθαίνει απότομα και είναι σχετικά ρηχή. Δίπλα στην παραλία υπάρχουν 2-3 ταβέρνες ή αν προτιμάτε μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας στους Άγιους Αποστόλους που είναι η διπλανή παραλία.

Πηγή αλλά και περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο http://www.evia-guide.gr

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.