Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Ένα ιδιαίτερο πάρκο που αν το επισκεφτείς μια φόρα θα θέλεις συνέχεια…

Ξεκίνησα να πηγαίνω μικρός, δηλαδή όχι από μόνος μου… με πήγαιναν γονείς, θείοι, μεγαλύτερα ξαδέρφια. Ήταν η χαρά μου. Τότε δεν καταλάβαινα τίποτα από »φύση» αλλά αυτό που μου κέντριζε το ενδιαφέρον ήταν οι χελώνες που κολυμπούσαν μέσα στα φυσικά πράσινα νερά (και μιλάμε για πολλές χελώνες), τα χρυσόψαρα που κάποια είχαν κάτι απίστευτα μεγέθη, οι πάπιες που τις έβλεπες παντού…

Περνώντας τα εφηβικά μου χρόνια δεν είχα μυαλά για πάρκα και πάπιες, εξάλλου η φοιτητική ζωή ενός παιδιού δεν επιτάσσει κάτι τέτοιο. Γυρνώντας και μπαίνοντας στο »λούκι» της δουλειάς έψαχνα για διεξόδους που πολύ γρήγορα ανακάλυψα πως δεν ήταν τα ξενύχτια και το πολύ αλκοόλ. Γρήγορα θυμήθηκα το πάρκο, έβαλα μια φόρμα πήρα το αμάξι και πέρασα τη πύλη του πεζός.

Η εικόνα γνώριμη και όμορφή. Το βήμα μου άρχισε από μόνο του να πηγαίνει ολοένα και πιο γρήγορα με σκοπό να ανακαλύψει όλα τα μονοπάτια του. Δεν ήμουν μόνος, έβλεπα κόσμο να γυμνάζεται στο γκαζόν , άλλους να τρέχουν μαζί μου, άλλους να κάνουν ποδήλατο. Μικρά παιδιά να »κυνηγούν» τις πάπιες ακριβώς όπως έκανα εγώ μικρός.

Σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει. Οι παλιές γραμμές του τραίνου είναι ακόμα εκεί για να σου θυμίζουν πως μπορεί να ήταν το τοπίο κάποια πολύ παλιά εποχή. Έχει ανοίξει μια μικρή καφετέρια στην οποία οι γονείς μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους ενώ τα παιδιά τους επιδίδονται στο σαφάρι του πάρκου. Μπορεί κανείς να κοικιάσει ποδήλατο ή ακόμα καλύτερα να φέρει το δικό του.

Αναμνήσεις της πιο αθώας ηλικίας. Αν ποτέ σε φέρει ο δρόμος ή θέλεις να δεις κάτι διαφορετικό στην καρδιά της Αθήνας δοκίμασε το και ειλικρινά θα σου μείνει αξέχαστο.

Αν θες περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις στην ιστοσελίδα του πάρκου εδώ.

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.