Πάσχα στην Ελλάδα

Ποιος θα θέλει να κάνει Πάσχα στο εξωτερικό όταν η άνοιξη »χαρίζει» τα χρώματα της στα πιο όμορφα Ελληνικά μέρη?

 

Πάσχα στη Μύκονο

Ότι και να πεις έχεις δίκιο. Εκφράσεις του στυλ »για Μύκονο είμαστε τώρα» είναι απολύτως κατανοητές. Κάνοντας όμως μια »ψαχτική» στα άδυτα του διαδικτύου θα διαπιστώσεις πως σε πολλά καταλύματα οι τιμές έχουν πέσει αρκετά. Η Μύκονος παρόλο που ήταν ανέκαθεν ένας chic προορισμός για το Πάσχα δεν παύει να διατηρεί και το παραδοσιακό θέμα του πράγματος. Η περιφορά του επιταφίου στο Ματογιάννι και η ανάσταση το Μ.Σάββατο στη χώρα της Μυκόνου είναι μια πολύ καλή εμπειρία κατάνυξης στο glamorous νησί των Κυκλάδων. Εκτός αυτού είναι η αρχή της τουριστικής σεζόν και τα μαγαζιά αρχίζουν να ανοίγουν κλείνοντας σου το μάτι να διασκεδάσεις και να περάσεις ωραίες στιγμές με τους φίλους σου ή το αμόρε σου.

 

Πάσχα στην Ύδρα

Πως μου ήρθε η Ύδρα? Πρώτων είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και η άνοιξη είναι η εποχή που αναδεικνύει αυτό το μικρό νησί. Γιατί έχει πανέμορφα ταβερνάκια που μπορούμε να απολαύσουμε το ουζάκι μας και γιατί αν πάμε για πρώτη φορά έχει τόσα αξιοθέατα να δούμε. Για να ευλογήσουν τα νερά ο επιτάφιος τη Μ.Παρασκευή πλέει στη θάλασσα ενώ τη Κυριακή του Πάσχα το κάψιμο του Ιούδα συνοδεύεται με φανταχτερά πυροτεχνήματα.

 

Πάσχα στη Κέρκυρα

Αν έχεις πάει μια φορά στη Κέρκυρα για Πάσχα ίσως να θέλεις να πηγαίνεις συνέχεια. Είναι βέβαια και άλλοι που την προτιμούν άλλες εποχές λόγω του πάρα πολύ κόσμου που φιλοξενεί το νησί τις ημέρες του Πάσχα. Οι ορχήστρες του δήμου είναι πραγματικά εξαιρετικές ενώ είναι απολαυστικό το θέαμα που βλέπει κανείς με τους ντόπιους να πετάνε κανάτες από τα μπαλκόνια τους κατά τη πρωινή ανάσταση! Η συμμετοχή του κόσμου στην περιφορά του επιταφίου είναι τρομερά μεγάλη μέσα στα σοκάκια του πανέμορφου νησιού των Επτανήσων.

 

Πάσχα στη Χίο

Τα ορεινά χωριά του νησιού ετοιμάζονται να… πάρουν φωτιά… Ένα έθιμο που κρατά από τη Τουρκοκρατία συνεχίζει ακάθεκτο και είναι γνωστό ως ο ρουκετοπόλεμος στον Βροντάδο. Μετά την ανάσταση στη Μέσα Διδύμα απολαύστε όχι μόνο το κάψιμο του Ιούδα αλλά και το γλέντι που ξεκινάει μετά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η Χίος είναι πραγματικά ένα από τα πιο οικονομικά νησιά να περάσεις τις διακοπές του Πάσχα αν εξαιρέσει κανείς ότι είναι λίγο μακριά αν το ταξίδι του θα είναι ολιγοήμερο.

 

Πάσχα στη Μονεμβάσια

Η Μονεμβάσια αυτή την εποχή φοράει τα ανοιξιάτικα φορέματα της και σας περιμένει όλους για δείτε τα χρώματα της άνοιξης μέσα από μια πολιτεία φτιαγμένη από πέτρα… Η μεταφορά του επιταφίου γίνεται σε ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό περιβάλλον που θα κατευνάσει και τον πιο »νευρικό» χαρακτήρα. Εκτός από την θέα που θα έχεις από το μπαλκόνι του σπιτιού σου και δεν θα σηκώνεσαι ούτε για τουαλέτα (συγχωρέστε με…), μπορείς να παρευρεθείς στο κάψιμο του Ιούδα στην αυλή της εκκλησίας την Κυριακή του Πάσχα όπου ένα ομοίωμα του γίνεται στόχος εκρηκτικών!

 

Πάσχα στη Σύρο

Καθολικοί και ορθόδοξοι γιορτάζουν μαζί τις Άγιες μέρες του Πάσχα. Χαρακτηριστικό είναι πως ξεκινάνε οι επιτάφιοι (καθολικοί και ορθόδοξοι) από τις εκκλησίες τους περιφέρονται σε όλα τα στενάκια του νησιού μέχρι να καταλήξουν στην Ερμούπολη. Ιδανικές οι βόλτες στα σοκάκια της Σύρου και οι καφέδες στη παραλία κάτω από τη ζέστη του Ελληνικού ήλιου. Επίσης ευκαιρία είναι να παρακολουθήσετε και την Ανάσταση των καθολικών στον ναό του Αγίου Νικολάου στην Άνω Σύρο.

 

Πάσχα στα Ζαγοροχώρια

Ναι είναι μακριά και ναι είναι ψηλά! Ξεφεύγουμε λίγο από θαλασσινά τοπία και αισθανόμαστε δέος μπροστά στο μεγαλείο της φύσης και αν θέλεις της… απομόνωσης. Μπορείς να παρακολουθήσεις την Ανάσταση σε μία από τις τόσες εκκλησιές που υπάρχουν στα γύρω χωριά, ενώ μη παραλείψεις να πας στο φαράγγι στου Βίκου με θέα που αλήθεια, μα αλήθεια όμως θα σου κόψει την ανάσα. Και εδώ οι τιμές στα δωμάτια είναι αρκετά πιο χαμηλές από ότι σε ένα άκρως τουριστικό μέρος. Tip: μη σε παραπλανήσει ο ανοιξιάτικος καιρός της Αθήνας, πάρε κάτι πιο χοντρό γιατί το βράδυ θα κόψεις καρφοπέταλα…

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.