Πλακάκια ….

Άμα με ρωτήσεις τι νοσταλγώ τα τελευταία χρόνια, εκτός από ύπνο και μούρη φράπα από την καλοπέραση σίγουρα θα σου μιλήσω και για τις εποχές που είχε πραγματικά ψυχαγωγική σημασία για εμένα να μπω στο internet, να χαζέψω πόμολα (πριν το instagram σημειωτέον) και να αγοράσω εκείνο που θα έκανε ακόμα και τη λεπτομέρεια του σπιτιού όπως τη θέλω. Μου έδινε πραγματική ευχαρίστηση να ασχολούμαι με το σπίτι. Μετά ήρθε το συνολικό στένεμα και όλα αυτά τελείωσαν – βέβαια, ουδέν κακόν αμιγές καλού, έδωσε και δουλειά σε κάτι κυρίους, παλιούς επιπλοποιούς, κάτι local τεχνίτες που όταν είχα λεφτά δεν μου φαίνονταν αρκετά χιπ. Αλλά μερικοί είναι.

Flaster1

Τέεεελος πάντων. Οι λεπτομέρειες είναι οι αγαπημένες μου στα σπίτια, αυτές κοιτάω, και χθες έπεσα πάνω σε αυτά τα πλακάκια. Δεν έχω δει κάτι πιο ωραίο τελευταία. Η δε ιδέα να τα κολλάς στο πάτωμα, όχι σε όλο αλλά σε συγκεκριμένη επιφάνεια, σαν χαλί, μου φαίνεται εκκεντρική μεν, πρακτική δε – φαντάσου πόσο πιο εύκολα θα καθαρίζουν.

Flaster2

Μεταξύ Ανδαλουσίας, Μαρόκο και γαλλικής εξοχής, τα πλακάκια της ουγγρικής Ivanka είναι φτιαγμένα από το υλικό flaster (από όσο κατάλαβα κάτι σαν τσιμέντο, αλλά μη ρωτάς), βγαίνουν σε τρεις διαστάσεις πάχους και είναι κατάλληλα και για τοίχους και για πάτωμα, και για εξωτερικούς και για εσωτερικούς χώρους. Αφού τα είδες από κοντά, κοίτα τι ωραία που φαίνονται τοποθετημένα σε χώρους: Εδώ είναι το κατάστημα Liberty, στο Λονδίνο, και τα πλακάκια έχουν τοποθετηθεί σε ξύλινο παρκέ. …

Ivanka-Flaster-Liberty-London

και εδώ κάτι πιο βιομηχανικό.

Flaster5

 

πηγή: fashionism.gr

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.