Πολιτικός ή θρησκευτικός γάμος τι να κάνω τελικά ?

Πολλά ζευγάρια την ώρα που αποφασίζουν να παντρευτούν αντιμετωπίζουν το δίλημμα πολιτικό ή θρησκευτικό γάμο?

Πολιτικός γάμος

Ο πολιτικός γάμος είναι ένας γάμος »εύκολος» χωρίς πολλούς προσχεδιασμούς που όμως στερείται ρομαντισμού. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του σε σχέση με τον θρησκευτικό είναι το σημαντικά μικρότερο κόστος του. Στην ουσία το ελάχιστο κόστος για τον πολιτικό γάμο χωρίς δεξίωση είναι 40 ευρώ (15 ευρώ το παράβολο του δήμου και 25 ευρώ η δημοσιεύση της αγγελίας στην εφημαρίδα).

Θρησκευτικός γάμος

Ο θρησκευτικός γάμος είναι σαφώς πιο ρομαντικός αφού και μόνο η παρουσία στην εκκλησία είναι συνδεδεμένη με τις αξίες, τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας. Όμως εδώ το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο από τον πολιτικό γάμο. Κόστος δημοσίευσης αγγελίας 25 ευρώ, και παράβολο 18 ευρώ. Κόστος στολισμού εκκλησίας από 300 ευρώ και ανθοδέσμη από 50 ευρώ. Κόστος εκκλησίας από 150 ευρώ και όπως βλέπουμε το budget αρχίζει και ανεβαίνει. Αν προσθέσουμε και το κόστος της δεξίωσης τότε το ποσό εκτοξεύται.

Σημαντικό είναι να ανφέρουμε εδώ πως ο θρησκευτικός γάμος έχει και πολύ γραφειοκρατία στην συγκέντρωση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών απο εκκλησίες και δημόσιους φορείς.

Αν λοίπον σκέφτεστε σήμερα να παντευτείτε πρέπει να ζυγίσετε καλά τη τσέπη σας αλλά και την υπομονή σας και να κάνετε τη πιο σωστή επιλογή.

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Be first to comment