Πως να έχω μια καθαρή κουζίνα

Η κουζίνα είναι το Α και το Ω του σπιτιού μας. Από αυτή φαίνεται πόσο καλοί είμαστε στη καθαριότητα και πόσο προσέχουμε το σπίτι μας γενικότερα. Τι πρέπει να κάνω λοιπόν και πως να έχω μια καθαρή κουζίνα ?

  1. Συγκεντρώστε όλα τα απαραίτητα καθαριστικά. Πριν ξεκινήσουμε να καθαρίζουμε μια αρκετά βρώμικη κουζίνα πρέπει να έχουμε σχέδιο και να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε όλα τα απαραίτητα καθαριστικά κοντά μας.
  2. Καθαρίστε όχι μόνο τα ξύλινα ντουλάπια αλλά και το περιεχόμενο τους όπως βαζάκια από μπαχαρικά κλπ
  3. Ξεκινήστε να καθαρίζετε πάντα από ψηλά και όχι το αντίθετο ώστε να μη πέφτουν οι σκόνες στα ήδη καθαρισμένα!
  4. Αδειάστε το ψυγείο και καθαρίστε το καλά. Είναι ο χώρος αποθήκευσης των τροφίμων μας και πρέπει να μην είναι εστία μικροβίων αλλά πάντα καθαρό.
  5. Φούρνος, ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι να καθαρίσεις. Εδώ θέλουμε ισχυρό καθαριστικό που να το αφήσουμε να δράσει καλά και μετά να καθαρίσουμε καλά με βρεγμένο πανί χωρίς να αφήσουμε υπολείμματα.
  6. Εστίες της κουζίνας. Εδώ θα χρειαστείτε ένα καθριστικό κρέμα που θα το απλώσετε και θα το αφήσετε λίγη ώρα να δράση. Έπειτα θα χρησιμοποιήσετε την ειδική ξύστρα για να φύγουν τα κατάλοιπα και στο τέλος θα χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό πανάκι για να γυαλίσει.
  7. Καθαρίστε τα φίλτρα της κουζίνας με ξύδι και καυτό νερό. Είναι και αυτό δύσκολο σημείο που μαζεύει λίπη και κολλάει.

Καθαρίστε τη κουζίνα σας αρκετά συχνά, γιατί όταν την αφήνουμε πολύ είναι αρκετά δύσκολο να την καθαρίσουμε καλά πάλι από την αρχή. Επίσης μετά τις πρώτες φορές του καθαρισμού, γίνεται πιο εύκολος ο καθαρισμός αφού πλέον ξέρετε με απόλυτη ακρίβεια από που να ξεκινήσετε αλλά και που μαζεύεται η περισσότερη βρωμιά.

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Be first to comment