5 τρόποι για να σε προσέξουν στη δουλειά σου …

…χωρίς να σκέφτεσαι μόνο πως να πάρεις θέση στη δουλειά

Χμμ, πως να πάρεις θέση στη δουλειά ? Αυτή είναι η ερώτηση που γυρίζει μετά από λίγα χρόνια μέσα στο κεφάλι σου. Αν σκέφτεσαι όμως μόνο αυτό θα αποτύχεις. Είσαι πολύ καλός στη δουλεία σου, ευσυνείδητος , φτάνεις πάντα στην ώρα σου. Αρκεί όμως αυτό για να μπορέσεις να εξελιχθείς σε ένα επαναλαμβανόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον? Να οι 5 τρόποι για να σε προσέξουν στη δουλειά σου :

Βοήθησε τους άλλους ακόμη και αν δεν εμπλέκεσαι άμεσα.

Τι και αν δεν είναι δική σου δουλειά και βλέπεις κάποιον να πασχίζει μέχρι το βράδυ να την τελειώσει. Πρόσφερε την βοήθεια σου , δεν θα αισθανθείς καλύτερα μόνο για ηθικούς λόγους αλλά θα σε βοηθήσει να μαζέψεις εμπειρία.

Παρουσίασε τις ιδέες σου

Παρουσίασε τις ιδέες σου στους συναδέλφους σου αλλά και στους ανωτέρους σου. Ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα και όχι αόριστες ιδέες. Θέσε τα επιχειρήματα σου και το πως μπορεί αυτή η ιδέα να βοηθήσει την εταιρεία μελλοντικά.

Συμμετοχή σε παρουσιάσεις και meeting

Όταν όλοι οι συνάδελφοι είναι επιφορτισμένοι τουλάχιστον μια φορά το μήνα να παρευρίσκονται σε συναντήσεις και παρουσιάσεις εσύ δεν είναι καλό να λείπεις. Η προθυμία όμως να συμμετάσχεις και να δηλώσεις την παρουσία σου, κουβαλάει μεγάλο συναισθηματικό βάρος.

Δέξου το feedback ειδικά από τους ανωτέρους σου.

Και εδώ βέβαια εννοούμε το αρνητικό feedback. Σε ένα περιβάλλον που θέλουμε να βελτιωθούμε τότε θα πρέπει να ακούσουμε με προσοχή την αρνητική κριτική.

Κάνε τα email σου πιο formal

Μπορεί να είσαι στην ίδια εταιρεία πολλά χρόνια και να έχεις βαρεθεί τον τυποποιημένο τρόπο αποστολής email ειδικά όταν με τους περισσότερους πλέον είσαι φίλος. Μη το αλλάξεις αυτό, δίνει ένα κύρος στους συναδέλφους σου το οποίο μεταδίδεται και στους νέους συναδέλφους που αρχίζουν να σε πλαισιώνουν.

Το πως να πάρεις θέση στη δουλειά σου δεν είναι απλό πράγμα ειδικά όταν μιλάμε για μεγάλες εταιρείες. Είναι ένα καθημερινό στοίχημα με τον εαυτό σου αλλά σίγουρα αν το θέλεις πολύ μπορείς να το καταφέρεις!

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Be first to comment