Restaurant Hytra

Το εστιατόριο Hytra , βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin και ένα Xρυσό Σκούφο , με τον ερχομό της χειμερινής σεζόν, επιστρέφει στο γνώριμο χώρο του, στην περιοχή του Ψυρρή.

Το φετινό χειμώνα στην Hytra, εκτός από τα δημιουργικά πιάτα του μενού, ο Νίκος Καραθάνος σε συνεργασία με τον ερευνητή τροφής Σωτήρη Λυμπεροπουλο θα προσπαθήσει να κάνει κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα εστίασης: «το μενού της Ελληνικής Γης»,ανακαλώντας στη μνήμη τις γεύσεις άγριων χόρτων, ριζών, βοτάνων, καρπών, φρέσκων φρούτων και λαχανικών με στόχο να τις επανεντάξει στα πλαίσια της σύγχρονης γαστρονομίας.

 

Χρησιμοποιώντας υλικά που θα προέρχονται από την Ελλάδα , σχεδίασε ένα εναλλασσόμενο εποχιακό μενού, που θα βασίζεται στις πρώτες ύλες και όχι σε εξεζητημένες τεχνικές.

Λαχανικά από παραδοσιακούς σπόρους, άγρια χόρτα, βότανα μαζεμένα από τα βουνά της Ελλάδος, φρούτα από αυτοφυώμενα οπωροφόρα δέντρα, όσπρια, τοπικά τυριά, κρέας από ζώα ελευθέρας βοσκής και δεκάδες άλλα αγαθά – πολλά από τα οποία θα συλλέγονται ή θα παράγονται αποκλειστικά για τη Hytra – και θα χρησιμοποιούνται ως βάση για να συνθέσουν απλά πιάτα, σε προσιτές τιμές, που θα επαναφέρουν στην μνήμη μας τις αληθινές γεύσεις της Ελληνικής γης.

 

Navarhou Apostoli 7

Psirri

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.