Ρύζι arborio

Τι είναι το ρύζι arborio και πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις; Όταν ακούς την λέξη αυτή, το μυαλό σου πηγαίνει στο ριζότο!

arborio_530_530

Είναι μακρύκοκο ρύζι με έξτρα «δόση» άμυλου που θα δώσει την κρεμώδη γεύση και την υπέροχη γεμάτη υφή του ριζότο. Στην πραγματικότητα είναι το μόνο ρύζι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τέτοιες συνταγές. Πώς όμως είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος; Κάθε συνταγή έχει και τα δικά της μυστικά, όταν όμως πρόκειται για τέτοιου τύπου ρύζι υπάρχουν 3-4 βήματα που είναι κλασικά και χαρακτηριστικά:

 

1. Σοτάρεις όλα τα υλικά του ριζότο και το ίδιο το ρύζι χωρίς να βάλεις καθόλου νερό

2. Για κάθε ένα φλιτζάνι ρύζι υπολόγισε κάτι περισσότερο από 2 φλιτζάνια νερό ή ζωμό

3. Πρόσθεσε το υγρό σου σταδιακά, ώστε να αφήνεις το περιθώριο στο ρύζι να το απορροφήσει, πριν συμπληρώσει το υπόλοιπο νερό

4. Το ριζότο θέλει υπομονή και συνεχές ανακάτεμα για τουλάχιστον 20 λεπτά (ανάλογα και με τη συνταγή και την ποσότητα) μέχρι να είναι έτοιμο

5. Μην ξεχάσεις ποτέ… το ριζότο δεν μπαίνει σε σουρωτήρι. Το άμυλο που αφήνει στο φαγητό είναι τόσο νόστιμο για να χαθεί στον νεροχύτη!!

πηγή : tlife.gr

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.