Σαλάτα με σπαράγγια!

Φρέσκα υλικά που θα δημιουργήσουν μια πανδαισία γεύσεων…

via http://eclecticrecipes.com

Υλικά:

Ρόκα

Μαρούλι

Ένα ματσάκι φρέσκα σπαράγγια

5-6 φέτες προσούτο

λίγες φλούδες παρμεζάνα

1/3 του φλυτζανιού ελαιόλαδο

2/3 χυμός από φρέσκα λεμόνια

2 κουταλιές ζάχαρη

μαϊντανός ψιλοκομμένος

Μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις φέτες από το προσούτο σε ένα ταψί και τις αφήνουμε στον φούρνο μέχρι να κοκκινίσουν. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε νερό με αλάτι και αφού καθαρίσουμε τα σπαράγγια από το κοτσάνι και τη φλούδα τους τα αφήνουμε μέσα στο βραστό νερό για 2-3 λεπτά. Κατευθείαν τα βάζουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να μπορέσουμε επί τόπου να κόψουμε τον βρασμό. Πλένουμε με άφθονο νερό όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια χρησιμοποιώντας η μεγάλο κοφτερό μαχαίρι ή ακόμα και τα χέρια μας. Τα βάζουμε σε μπολ σαλάτας και από πάνω βάζουμε τα σπαράγγια . Βάζουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, ζάχαρη, μαϊντανό, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι  και τα χτυπάμε έως ότου γίνουν ένα ομοιογενές ντρέσινγκ. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και από πάνω γαρνίρουμε με τα κομμάτια από το ψημένο προσούτο και τα φύλλα παρμεζάνας.

Ώρα για δίαιτα λοιπόν ! Καλή επιτυχία!

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.