Στα δύσκολα σε θέλω.

Έχεις πέσει ποτέ και με δυσκολία μπορείς να σηκωθείς? Είτε κυριολεκτικά , είτε μεταφορικά? Εκείνη τη στιγμή αν κοιτάξεις γύρω σου μπορεί να είναι ένας το πολύ δύο άνθρωποι. Πρέπει να σκεφτείς πολύ γρήγορα πως πρέπει να σηκωθείς είτε για να μη σε δουν , είτε για να μην νομίζεις πως έχεις την ανάγκη τους, είτε για να μη γελάσουν.

never-ending-journey.tumblr.com

never-ending-journey.tumblr.com

Και εκεί που βάζεις τα χέρια σου στο έδαφος για να σηκωθείς , έρχεται κάποιος με μια μεγάλη αγκαλιά για να σε βοηθήσει. Εμπιστεύεσαι το κορμί σου πάνω του και όλα γίνονται εύκολα. Σε βάζει στη θέση που ήσουν χωρίς να υπάρχει καμία αλλαγή. Όλα μπορείς να τα ξεχάσεις, μα αυτή την αγκαλιά ποτέ.  Ναι. Γεννιέσαι και πεθαίνεις μόνος. Ναι. Το έχω ακούσει. Αλλά κατά την διάρκεια της ζωής θέλεις μία αγκαλιά. Μπορεί να είναι φίλου, συντρόφου, μάνας, αδερφής. Μία αγκαλιά. Που μπορείς να εμπιστεύεσαι όλο το σώμα και την ψυχή σου πάνω της.

24.media.tumblr.com

24.media.tumblr.com

Η ζωή συνεχίζεται όμως και ξεχνιέσαι , ν0μίζεις πως δεν θα ξαναπέσεις , πιστεύεις πως αφού σηκώθηκες θα μείνεις όρθιος. Σε γελάσανε. Ο άνθρωπος έχει πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που ήρθε στην γη. Εμφανίστηκε σαν ζώο , όπου και περπατούσε στα τέσσερα, ή όχι? Γιατί αν ναι…η μέση του θα έχει πολλά προβλήματα. Η ψυχή του πολλά άγχη…κυριολεκτικά ή μεταφορικά είναι βέβαιο πως θα ξαναπέσει..και εκεί σε θέλω. Σε αυτά . Για να μπορώ να στέκομαι πάντα όρθια πλάι σου , για να μπορώ να χαμογελάω και για να σε προσέχω και εγώ. Για να πιστεύω σε εσένα , στα χέρια σου. Για να μου φτιάχνεις σούπες, για να μου λες ανέκδοτα, για να σου κάνω και εγώ. Για να με μαθαίνεις να τα κάνω άμα τα έχω ξεχάσει. Για να με μαθαίνεις άμα δε τα ξέρω. «Εκεί μετράνε λόγια και αγάπες»

Έχεις κάτσει πολύ ώρα κάπως και έχει μουδιάσει το πόδι σου? Σε έχει μαλώσει μία διευθύντρια και εσύ κλαις στην τουαλέτα ? Εκείνη η αγκαλιά που θα έρθει σε εκείνες τις στιγμές είναι αγκαλιά που δεν ξεχνιέται. Ποτέ. Μα κι αν δεν έρθει ..ψάξε την. Αυτό είναι το νόημα.

Το τραγούδι που άκουγα είναι το «Στα δύσκολα σε θέλω» της Ελένης Δήμου.

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.