Κυριακάτικα donuts…

Καμιά φορά για να γράψεις ένα άρθρο πρέπει ένα σπίρτο να »ανάψει» στον εγκέφαλό σου και να σου δώσει το έναυσμα αλλά και την έμπνευση να συνεχίσεις.. Εμένα τώρα μου ήρθαν στο μυαλό λαχταριστά donuts από σπιτικά χέρια. Ανακαλύψαμε ένα καταπληκτικό site με συνταγές από το οποίο πήραμε και την παρακάτω και σας το παρουσιάζουμε : sintagespareas.gr

 

Υλικά:

60 γρ. μαργαρίνη
1 1/4 φλ. γάλα (250 ml)
1 κ.γ σκόνη βανίλιας
2 αυγά
80 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
άφθονο σπορέλαιο για το τηγάνισμα

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω ελαφρά το βούτυρο μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτω το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύω.
  • Αδειάζω το μείγμα στο μίξερ και χτυπάω για λίγο σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Προσθέτω 1 – 1 τα αυγά, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
  • Βάζω στο μίξερ το γάτζο. Προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη να ξεκολάει από τα τοιχώματα.
  • Σκεπάζω το μπολ με μεμβρανη και την αφήνω 1 1/2 ώρα να φουσκώσει η ζύμη.
  • Όταν φουσκώσει την βάζω σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τη γροθιά μου πιέζω το κέντρο της ζύμης να φύγει ο αέρας.
  • Ανοίγω τη ζύμη με το πλάστη σε χοντρό φύλλο πάχους 2 εκ.
  • Το κόβω με κουπ πατ ή ένα πιατάκι.
  • Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν

Όπως είναι ζεστά τα βουταμε σε γλάσο σοκολάτας ή ζάχαρης άχνης και από πάνω βάζουμε χρωματιστή ή μαύρη τρούφα. Επίσης μπορούμε να τα γεμίσουμε με σοκολάτα. Έχουν μια διαδικασία αλλά το αποτέλεσμα μας ανταμοιβει!!!

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.