Συνταγή για μηλόπιτα

Προσωπικά θα ήθελα να είχα μια τώρα και να την πλακώσω με το κουτάλι στη κυριολεξία.. αλλά σαν τη σπιτική μηλόπιτα δεν υπάρχει ή όπως θα λέγανε στη γλώσσα τον νέων »δεν υπάρχει πουθενά»! Και όμως υπάρχει… στα τεφτέρια της μαμάς…

photo via investingcaffeine.com

Υλικά

 

3/4-1 φλ. ζάχαρη
1/2 κουταλιά  αλάτι
1 κουταλιά κανέλα
1/2 κουταλιά μοσχοκάρυδο
1 1/2 κουταλιά αλεύρι
8 μεσαία  μήλα
2 κουταλιές βούτυρο

Για να φτιάξουμε τη ζύμη μας

 

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κόβουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το μείγμα. Προσέχουμε το βούτυρο να είναι καλά παγωμένο.
Μετά προσθέτουμε το νερό κουταλιά κουταλιά μέχρι να θεωρήσουμε ότι μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη.
Βάλτε τη ζύμη σε μεγάλη πλακί επιφάνεια , φροντίστε να είναι επίπεδη και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι. Καθαρίζουμε και κόβουμε κομματάκια τα μήλα σε ότι σχήμα μας αρέσει. Τα ρίχνουμε στο μπολ να καλυφθούν με το μείγμα καλά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Ανοίγουμε το ένα κομμάτι, να γίνει λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας για να πιάσει στις άκρες του και το στρώνουμε πάνω στο ταψί. Βάζουμε από πάνω τα μήλα και το βούτυρο σε μικρά κομματάκια από πάνω. Ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι της ζύμης και σκεπάζουμε την πίτα από πάνω. Κλείνουμε καλά τις άκρες και κάνουμε τρύπες  στο πάνω μέρος της πίτας. Ψήνουμε στην αρχή σε χαμηλή φωτιά και μετά για 30-40′ στους 180°.

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.