Τα απλήρωτα.

Πήγα στο νεκροταφείο την Δευτέρα , έφυγε η γιαγιά του αγαπημένου μου…Η γιαγιά που τον μεγάλωσε , που τον μάλωνε αλλά και που τον αγκάλιαζε όταν ήταν μικρός.

MyPhoto1

Την γιαγιά δεν την γνώρισα καλά…Την γνώρισα όταν ήδη είχε αρρωστήσει…και σκεφτόμουν πως θα ήταν σαν χαρακτήρας αν με γνώριζε και σκεφτόμουν αν με συμπαθούσε και άλλα τέτοια…ώσπου τις σκέψεις μου τις σταμάτησε μια ταμπέλα που έγραφε τα εξής:

«Όσα είναι απλήρωτα πέραν του ενός έτους, πηγαίνουν στο χωνευτήρι , χωρίς ειδοποίηση!!»

Ακούς , έξω από τα οστεοφυλάκια το έγραφε αυτό. Την ώρα που άλλος δίπλα κάνει τσιγάρο και κλαίει τον άνθρωπο που χάθηκε. Τον άνθρωπο που έφυγε από το σώμα του και πήγε αλλού η ψυχή του…Εκεί κάποιος θεώρησε σκόπιμο να γράψει το παραπάνω…Πραγματικά ρε φίλε πώς το σκέφτηκες να το γράψεις αυτό? Αν το έγραψες για μένα που και εγώ εκεί θα καταλήξω τι σε κάνει να πιστεύεις πως θα προτιμώ το οστεοφυλάκιο από το χωνευτήρι? Λογικά ήμουν στο χώμα, με το χωνευτήρι με απειλείς? Αλλά και βέβαια δεν απειλείς εμένα…κολλάς την πινακίδα για να σκέφτομαι να σε πληρώνω στην ώρα μου για να μην πας εκεί τον άνθρωπο που έχασα. Και καλά , άντε, κάποιους τους απειλείς και ψαρώνουν, εγώ που δεν ξέρω τι είναι το χωνευτήρι , θα κοιτάξω να μην μάθω, γιατί με ανατριχιάζει όλο αυτό εκεί και για να το κάνεις χειρότερο μου κολλάς και πινακίδες και περίεργες λέξεις. Τέλος θέλω να σου γράψω από κάτω από αυτήν πινακίδα, πως η γιαγιάκα του αγαπημένου μου δεν είναι εκεί, ότι και να γράψεις , όσο και να απειλήσεις , δεν είναι εκεί, είναι αλλού? Ακούς?

MyPhoto2

Πόσα δάκρυα πέφτουν σε εκείνο το σημείο, πόσος πόνος και εσύ μας λες εκείνη την ώρα, με τον τρόπο σου, να πλήρωνουμε στην ώρα μας…αλήθεια πώς το σκέφτηκες να το γράψεις αυτό εκεί σε εκείνο το σημείο?

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.