Τα δάκρυα της Angelina Jolie για τους πρόσφυγες της Συρίας

H Angelina Jolie δεν μπόρεσε να αντέξει την εικόνα που αντίκρισε μόλις έφτασε στον προσφυγικό καταυλισμό της Ιορδανίας. Εκεί, χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία, ξεριζωμένοι, σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, βιώνοντας ένα ανείπωτο δράμα, συγκλόνισαν τη γνωστή ηθοποιό.

 

[youtube]kWy_M4yDfQc&feature![/youtube]

«Ενθαρρύνουμε τη διεθνή κοινότητα να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει αυτούς τους πρόσφυγες. Ήταν μια πολύ έντονη εμπειρία. Είναι πολύ συγκινητικό να βρίσκομαι με ανθρώπους που αναρωτιούνται ποιος είναι με το μέρος τους. Βρίσκονται εκεί χωρίς  τις οικογένειες τους. Προσευχόμαστε να γίνει κάτι, γιατί καθημερινά πεθαίνουν χιλιάδες. Είναι απίθανο να φανταστώ οποιαδήποτε μητέρα να κάθεται ανέπαφη και να μην κάνει κάτι προκειμένου να το αποφύγει αυτό»,είπε η Angelina Jolie.

Η πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, μαζί με τον επικεφαλής, Antonio Guterres, επισκέφτηκαν τους καταυλισμούς στην Ιορδανία.

Στις δυο ημέρες που έμειναν εκεί, συνομίλησαν με 70 χιλιάδες άτομα, ενώ η ηθοποιός έπαιξε με τα παιδάκια και έδωσε κουράγιο στις συζύγους που είναι μόνες και ανησυχούν για τους άντρες τους που παρέμειναν στη Συρία.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο αριθμός των Σύρων προσφύγων ξεπέρασε τους 250.000 ανθρώπους.

Να σημειώσουμε πως η  Ιορδανία είχε ανακοινώσει την 1η Σεπτεμβρίου ότι χρειάζεται 700 εκατομμύρια ευρώ διεθνούς βοήθειας για να υποδεχθεί έως και 240.000 Σύρους πρόσφυγες.

πηγή: www.star.gr_

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.