ΤΑ ΜΑΖΕΨΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ..;;;;

Έτυχα πριν λίγες μέρες σε μια συζήτηση για… τι άλλο…(;;;)… την κρίση στην Ελλάδα… (πέρασε και η eurovision… πλησιάζουν και οι εκλογές οπότε με τι άλλο να ασχοληθούμε;) Ακούστηκε λοιπόν, ότι η μόνη σωτηρία των νέων πια είναι το εξωτερικό… συγκεκριμένα, η διατύπωση ήταν:   » τι να κάτσουμε να κάνουμε άλλο εδώ;»

…εξαρτάται υποθέτω απο την οπτική την οποία το κοιτάει κανεις και ποιό ακριβώς είναι το ζητούμενο του. Αν, για παράδειγμα, αυτό που θέλει κάποιος είναι ένα εγγυημένα εξασφαλισμένο μέλλον… τοτε ναι… πιθανόν και η απάντηση στο:

» τι να κάτσουμε να κάνουμε άλλο  εδώ;»

να είναι:

«τίποτα, να φύγετε… να πάτε αλλού»

Θεωρώ, πως έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή που μια μόνιμη –  και με παρολιγον κληρονομικά δικαιωματα – θέση σε κάποια δημόσια υπηρεσία, ωράριο 9-3…ήταν το ιδεατό σενάριο!

Επίσης, πιστεύω, πώς η Ελλάδα διαθέτει απεριόριστο ανεκμετάλευτο πλούτο… και δεν αναφέρομαι σε τίποτα άλλο παρά στο ανθρώπινο δυναμικό της… σε άτομα δραστήρια που έχουν όρεξη να ξεπεράσουν τα όρια τα μέχρι τώρα δοσμένα.. να ξεπεράσουν ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό και να δημιουργήσουν…

… να δημιουργήσουν ιδέες… ιδέες νέες…πρωτοποριακές…καινοτόμες…

…να πάρουν πρωτοβουλίες…και να υλοποιήσουν αυτές τις ιδέες!

Άλλωστε η επιχειρηματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρα η προσπάθεια μετατροπής της πρωτοβουλίας σε αποτέλεσμα με στόχο από αυτή τη διαδικασία να προκύψει και οικονομικό κέρδος!

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέα Στεφανίδη, γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ), το βάρος της νέας επιχειρηματικότητας πρέπει να δοθεί σε οτιδήποτε είναι καινοτόμο και εξάγεται…και επειδή απο ιδέες άλλο τίποτα η ιδιοσυγκρασία του Έλληνα… θαρρώ πως αυτο που πρέπει να κάνουμε είναι να «εξάγουμε» τις ιδέες αυτές στο εξωτερικό και όχι τον εαυτό μας…

 

Δείτε την Ελλαδα αυτή τη στιγμή σαν ένα πλοίο σε φουρτούνα… αν οι πιο μάχιμοι και δυνατοί απο το πλήρωμα αρχίσουν να πηδάνε στη θάλασσα για να σωθούν – σαν άμυαλα τρωκτικά – τότε με μαθηματική ακρίβεια το πλοίο θα βουλιάξει!

Υ.Γ: Δεν φταίμε εμείς… αυτοί που δεν μας προσδιόρισαν τι ακριβως ενοούσαν με το «πηδήξτε» φταίνε!!!

__________________

Όσοι θέλετε να το ψάξετε λίγο παραπάνω μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ http://www.esyne.gr

 

By Κατερίνα Φ.

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.