Το πιο σπάνιο λουλούδι είναι…Ελληνικό!

Μέσα σε όλα που μας κάνουν περήφανους σαν Έλληνες είναι και αυτό…

via http://koulentia.blogspot.com

Το Linum hellenicum είναι ένα από τα πιο σπάνια λουλούδια και φυτρώνει σε Ελληνικό έδαφος της Πελοποννήσου.  Συγκεκριμένα υπάρχει μόνο σε μια μικρή έκταση και μικρούς πληθυσμούς στην περιοχή της Μονεμβασιάς

Την ύπαρξη του Linum hellenicum κατέγραψαν και στοιχειοθέτησαν δύο καθηγητές της Βιολογίας που υπογράφουν μια ανυπολόγιστης αξίας εργασία. Το βιβλίο τους, «Endemic Plants of Peloponnese». Τα πρώτα άτομα του είδους ανακαλύφθη καν το 1989 από ερευνητές, κοντά στο χωριό ΚΟΥΛΕΝΤΙΑ (Ελληνικό), και από αυτό έλαβε και την ονομασία του Hellenicum, και στη συνέχεια βρέθηκε σε αραιούς πληθυσμούς νοτιότερα μέχρι τον Καβομαλιά.

Το Linum hellenicum απετέλεσε μάρτυρα στην περίφημη δίκη της Μονεμβασιάς, όταν σε άδεια που εγκρίθηκε για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή «Αλώνια» του Ελληνικού, ο δικηγόρος της υπόθεσης που εκδικαζόταν στο ΣτΕ κ. Δωροβίνης, προσκόμισε (μαζί με άλλα) ως τεκμήριο φυτό linum hellenicum, με αποτέλεσμα το ΣτΕ να αναστείλει την άδεια εγκατάστασης αιολικού σταθμού προκειμένου να προστατευθεί το φυτό.

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.