ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Το εξώφυλλο που βλέπεις παραπάνω έχει προκαλέσει τα περισσότερα κλικαρίσματα στο Ιντερνέτ τις τελευταίες 48 ώρες στις ΗΠΑ. Είναι αυτό του τελευταίου μηνιαίου τεύχους του Vogue Hommes International (της αντίστοιχης έκδοσης της γνωστής σας Vogue εστιασμένης στην αντρική μόδα) στη Νέα Υόρκη και σε αυτό πρωταγωνιστούν το πασίγνωστο σούπερ μόντελ της δεκαετίας του ’90 Stephanie Seymour, σε μία πόζα όλο πάθος με τον παρτενέρ της Marlon Teixeira, ο οποίος την αρπάζει από το λαιμό σε μία προσπάθειά του να τη φιλήσει.

Τι ήταν να κυκλοφορήσει το περιοδικό στα περίπτερα (εντάξει, δεν υπάρχουν περίπτερα, καταλαβαίνεις τι εννοώ) της Νέας Υόρκης. Αμέσως ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων από φεμινιστικές οργανώσεις καθώς και από μεμονωμένες αναγνώστριες. Το mail του περιοδικού έχει λάβει πάνω από 2000 οργισμένα μηνύματα αναγνωστριών, ενώ τα σχετικά τηλεφωνήματα στα γραφεία του είναι πραγματικά άπειρα. Αιτία; Η συγκεκριμένη πόζα, η οποία σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες «προβάλλει ως ξεκάθαρη σεξουαλική επίθεση και προσπάθεια στραγγαλισμού(!!!) της κοπέλας από τον νεαρό, η οποία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το κοινό και να προμοτάρει την ανδρική βία κατά των γυναικών!»

Το γεγονός ότι φωτογράφος ήταν ο παγκοσμίου φήμης Terry Richardson, ο οποίος έκπληκτος δηλώνει ότι πρόκειται για μία έντονη φωτογραφία, που κύριο σκοπό έχει να δείξει το πάθος των πρωταγωνιστών της. Μάταια. Δύο αναγνώστριες κατέθεσαν ήδη ασφαλιστικά μέτρα και ζητούν να αποσυρθεί το επίμαχο τεύχος από τα σημεία πώλησης (αφού βέβαια έχει σχεδόν ξεπουλήσει από το σάλο που δημιουργήθηκε), ενώ η σχετική συζήτηση στα fora και τα blogs του Διαδικτύου έχει ανάψει.

«Η ανδρική βία κατά των γυναικών δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει fashion statement» κραυγάζουν οι ηγερίες της υπεράσπισης των γυναικείων δικαιωμάτων. Συνεχίζοντας το θόρυβο εκ του μηδενός, έχοντας δημιουργήσει ένα τεράστιο θέμα χωρίς λόγο, κατά τη γνώμη μου. Το περιοδικό από την πλευρά του δηλώνει ότι απλά θα συνεχίσει να κάνει καλά τη δουλειά του όπως ξέρει, αρνούμενο να ρίξει λάδι στη φωτιά. Και πολύ καλά κάνει. Άλλωστε, δεν πρόκειται η οποιαδήποτε αντίδραση να φέρει κατευνασμό, αλλά μάλλον το αντίθετο.

Όταν ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα παρερμηνεύεται, τα πράγματα είναι σίγουρα άσχημα. Όταν το πράγμα κλιμακώνεται σε τέτοιο επίπεδο, τότε δυστυχώς μπορούν να γίνουν επικίνδυνα. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Ειδικά σχετικά θέματα αποτελούν βούτυρο στο ψωμί για τα αμερικανικά media, τα οποία βρήκαν θέμα να πορεύνται για πολλές πολλές ώρες τηλεοπτικού χρόνου και έντυπου υλικού. Νομίζω ότι μόνο αυτά βγήκαν κερδισμένα στην τελική, άντε και το περιοδικό. Τα περιοδικά μόδας δεν πιστεύω ότι ενισχύουν και τις δολοφονικές και βίαιες τάσεις εμάς των αγοριών. Αυτές είτε τις έχεις είτε όχι, που να τρέχεις στη Vogue για να τις αποκτήσεις… Για αυτό, ας υπάρχει λίγο μικρότερη ευαισθησία από τις υπερσυντηρητικές Αμερικανίδες, ειδικά σε θέματα ήσσονος σημασίας, δεν βλάπτει. Η λογοκρισία πάλι, νομίζω μάλλον το αντίθετο…

πηγή : marymary.gr

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.