Το σπίτι της Coco Chanel

Ένα μεγάλο ειδύλλιο με τον Δούκα του Westminster έζησε στη δεκαετία του 1920 η Coco Chanel. Μέσα απ’ το ειδύλλιο πήρε στη κατοχή της 43.000 τμ. οικόπεδο στο Roquebrune-Cap-Martin στη γαλλική Ριβιέρα, λίγα χιλιόμετρα απ’ το exclusivissima Monte Karlo. Εκεί η απόλυτη γαλλική εικόνα μόδας του 20ου αιώνα, το σπίτι της Coco Chanel διατίθεται προς πώληση. Το οίκημα αυτό είναι διαπραγματεύσιμο σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές ακινήτων και κοστίζει 40 εκατ. € ή 90 εκατ. $ .

Μπορεί το κόστος αγοράς να είναι υψηλό για αυτόν που θα θέλει να το αποκτήσει αλλά η ποιότητα του κτηρίου και η επίπλωση δικαιολογούν το κόστος του. Το σπίτι διαθέτει 4 ορόφους , τεράστια δωμάτια και 7 σουίτες  ενώ μεγάλη εντύπωση προκαλούν οι πανέμορφοι κήποι με τις ελιές, τις ακακίες και jacarandas. Εκτός  απ’ την πολυτέλεια και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική έχει άλλο ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, την εξαιρετική θέα του βουνού και της Μεσογείου. Το κτίσμα αυτό όμως  για τους αθεράπευτα ρομαντικούς έχει ανεκτίμητη αξία αφού συνδέεται με μια ιστορία αγάπης που πηγάζει μέσα απ’ το ειδύλλιο της Coco Chanel  και του Δούκα.

 

 

 

 

Τέλος  αυτό το σπίτι συνδέεται και με έναν μύθο που λέει ότι ο Δούκας έχει κρύψει  ένα τεράστιο ακαθάριστο σμαράγδι σ’ ένα από τα δέντρα που στολίζουν τον κήπο. Η πέτρα δεν βρέθηκε ποτέ και μπορεί να υπάρχει ακόμα και σήμερα….

πηγή : www.viewdeco.gr

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.