Triffle με φράουλες

Υλικά που θα χρειαστούμε:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κεσεδάκι φράουλες

1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι

χυμό από 3 πορτοκάλια

100 γρ. μαρμελάδα φράουλα

100 γρ. ιταλικά σαβαγιάρ

λίγα φύλλα δυόσμο για διακόσμηση

Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το γιαούρτι. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σε ένα άλλο μπωλ, ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το σφηνάκι με το λικέρ. Βουτάμε τα σαβαγιάρ για ένα λεπτό, μέχρι να μαλακώσουν. Προσοχή όμως να μην τα αφήσουμε παραπάνω και διαλυθούν.

Τώρα ήρθε η ώρα για να διαλέξουμε σε τι μπωλ θα βάλουμε το γλυκό μας. Μπορούμε για ένα πιο σικ αποτέλεσμα, να χρησιμοποιήσουμε ποτήρια κολωνάτα του κρασιού, της σαμπάνιας ή του μαρτίνι.

Τοποθετούμε στον πάτο του ποτηριού δύο νωτισμένα σαβαγιάρ. Στην συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα μας, καλύπτωντας το 1/3 του ποτηριού. Βάζουμε μια στρώση μαρμελάδα φράουλας. Προσθέτουμε 2 διαδοχικές στρώσεις (αναλόγως το μέγεθος του μπωλ) σαβαγιάρ – κρέμα – μαρμελάδα. Στολίζουμε το πάνω μέρος με ψιλοκομμένες φράουλες και ένα – δύο φύλλα δύοσμου. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για να το σερβίρουμε δροσερό.

 

Tip: Πάντα έχει καλύτερη γεύση και υφή, όταν το σερβίρουμε μια μέρα μετά την παρασκευή 

 

by Τόνια Δαβερώνα

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.