Τρίζεις τα δόντια σου τη νύχτα?

Ανήκετε σε αυτούς που σφίγγουν και τρίζουν τα δόντια τους ενώ κοιμούνται; Αν ναι, τότε πρέπει να το αντιμετωπίσετε γιατί το τρίξιμο των δοντιών δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται.

via http://www.bikyamasr.com

Μπορεί πραγματικά να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο χαμόγελό σας αφού με την πίεση αυτή φαγώνεται το σμάλτο των δοντιών, «τρώγονται» σιγά  σιγά τα δόντια από κάτω, με αποτέλεσμα το πρόσωπό σας να φαίνεται «κρεμασμένο» και χωρίς όγκο αλλά και το χαμόγελο σας…όχι και τόσο εκθαμβωτικό!

Πέρα από το γεγονός οτι τα φαγωμένα δόντια λόγω αυτής της κακής, νυχτερινής συνήθειας προσθέτουν χρόνια- έως και 15 χρόνια λένε οι ειδικοί- μπορεί να ευθύνεται και για πολύ σοβαρότερα προβλήματα. Στις χρόνιες περιπτώσεις, το τρίξιμο μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στις κλειδώσεις της γνάθου, προκαλώντας πόνο στο αυτί, πονοκεφάλους, αίσθημα πόνου και βάρους κατά το πρωινό ξύπνημα και χρόνια δυσφορία. «Τα δόντια δεν πρέπει ποτέ να ακουμπάνε το ένα με το άλλο παρά μόνο όταν τρώμε. Όταν οι σιαγόνες είναι χαλαροί, ο κανόνας είναι «χείλη ενωμένα, δόντια χώρια» υποστηρίζει ο κοσμετικός οδοντίατρος Ronald Goldstain από την Ατλάντα. ’

Πώς λύνεται το πρόβλημα? Ο οδοντίατρος δημιουργεί ένα ειδικό μασελάκι το οποίο φοράτε το βράδυ κατά τη διάρκεια του ύπνου κι αυτό βοηθάει ώστε να μη μπορούν τα δόντια να έρχονται σε επαφή αλλά αποτρέπει και το «κλείδωμα» της γνάθου.

Μόλις ο ασθενής κόψει αυτή την κακή συνήθεια, ο ορθοδοντικός μπορεί να επαναφέρει στη σωστή θέση τα δόντια που έχουν μετατοπιστεί. Στη συνέχει, τα φαγωμένα δόντια διορθώνονται με όψεις, οι οποίες μασκάρουν τις ατέλειες και χαρίζουν ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο!

Πηγή healthpress.gr

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.