Τζιτζιμπύρα. Ένα ιδιαίτερο ποτό.

Οι παλαιότεροι θα το θυμούνται αυτό το ιδιαίτερο ποτό.. Οι νεότεροι βέβαια είναι λίγο πιο δύσκολο να το βρουν. Εμείς θα σας πούμε τα υλικά και τον τρόπο για να το φτιάξετε.

Υλικά:

150γρ τζίντζερ φρέσκο

5 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη

3 λεμόνια από τα οποία κρατάμε το ξύσμα και τον χυμό

1,5 λίτρο σόδα αναψυκτικό

Εκτέλεση:

Χοντροκόβουμε το τζίντζερ μέσα σε ένα γουδί και προσθέστε μέσα τη μαύρη ζάχαρη. Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα ξεφλουδίζουμε με προσοχή να μη κόψουμε μαζί και τις άσπρες ίνες μεταξύ φλούδας και λεμονιού. Προσθέτουμε τις φλούδες μέσα στο γουδί και πολτοποιούμε όλα τα υλικά. Αφού πολτοποιήσουμε βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και γεμίζουμε με τον χυμό από τα λεμόνια που έχουμε στύψει. Σε αυτό το σημείο αφήνουμε για 10 λεπτά να δέσουν όλα τα αρώματα μαζί και προαιρετικά αν θέλω προσθέτω και άλλη ζάχαρη, εξαιτίας τις ιδιαίτερης πικάντικης γεύσης της πιπερόριζας. Το σουρώνουμε πολύ καλά και το βάζουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι. Πολύ καλό θα ήταν να το σερβίρουμε αμέσως με πάγο.

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.