Χάνια, ένας μαγικός προορισμός

Τα Χάνια είναι ένας μικρός οικισμός σε ένα από τα υψηλότερα σημεία του Πηλίου. Χτισμένα σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, περικυκλωμένα από δάση οξιάς και καστανιάς, μονάχα 2 χλμ από το χιονοδρομικό κέντρο «Αγριόλευκες» (1.529 μ.), αποτελούν ορμητήριο για χειμερινά σπορ αλλά και ιδανικό μέρος για «δροσερές» διακοπές το καλοκαίρι.

Το πλήθος των ξενώνων, γνωστοί ως «χάνια», όπου έβρισκαν κατάλυμα οι παλαιοί ταξιδιώτες, εδραίωσαν το όνομα του χωριού. Σήμερα συγκεντρώνει επισκέπτες που αγαπούν το ορεινό περιβάλλον και τις δραστηριότητες του βουνού.

Το χωριό διαθέτει αρκετούς σύγχρονους ξενώνες. Χώρο διανυκτέρευσης αποτελούν επίσης τα καταφύγια στο βουνό του «Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου». Για αυτούς που αγαπούν τη γεύση, τα ταβερνάκια του χωριού φημίζονται για το παραδοσιακό «σπεντζοφάι» (ντόπιο λουκάνικο μαγειρεμένο με σάλτσα ντομάτας, αρωματικά χόρτα και μπαχαρικά) και τη φασολάδα.

Δραστηριότητες

-Στα τοπικά καταστήματα, ενοικιάζονται και πωλούνται εξοπλισμοί για σκι, ορειβασία, trekking κ.α.
-Ιππασία, ποδήλατο βουνού, τοξοβολία, σκοποβολή, περίπατο στη φύση.
-Για τους πεπειραμένους πεζοπόρους, προτείνεται η διαδρομή Δράκεια – Χάνια. Πρόκειται για ελαφρώς δύσκολη διαδρομή, λόγω της ανάβασης, μήκους περίπου 9 χλμ. και διάρκειας περίπου 3 ωρών. Ξεκινά από την πλατεία της -Δράκειας (560μ.) και καταλήγει στη διασταύρωση Αεροπορίας στα Χάνια (1130μ.)
Σκι στο χιονοδρομικό κέντρο «Αγριόλευκες», με πίστες 5 χλμ. για σκι περιπατητικό και 2,5 χλμ. για σκι καταβάσεων. -Για τους αρχάριους οργανώνονται μαθήματα από έμπειρους εκπαιδευτές.

Περισσότερες πληροφορίες για το χιονοδρομικό κέντρο στο δικτυακό τόπο skipilio.gr

Πηγή e-pelion.gr

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.