Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι

Μπορεί να μπήκε Σεπτέμβρης αλλά αυτό δεν σημαίνει πως σταματάμε να τρώμε θαλασσινά!

xtapodi_me_kofto_makaronaki

Υλικά:

1 κιλό χταπόδι

2 κρεμμύδια

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

πελτέ

αποφλοιωμένες ντομάτες

ελαιόλαδο

κανέλα και γαρύφαλλο

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι, καθαρίζουμε μέσα από τη κουκούλα του και βγάζουμε και το δόντι από κάτω. Κόβουμε σε μικρές μπουκιές. Στη κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι χωρίς να το αφήσουμε να καεί. Προσθέτουμε το χταπόδι μας και αφού τσιγαριστεί λίγο σβήνουμε με το κρασί. Έπειτα το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πιει το αλκοόλ. Τρίβουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας να καεί και ξεγκλασάρουμε. Ρίχνουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες, τη κανέλα και το γαρύφαλλο και σκεπάζουμε με νερό περίπου 2 με 3 δάχτυλα πιο πάνω από το χταπόδι. Το αφήνουμε σκεπασμένο να βράσει σε χαμηλή φωτιά αρκετή ώρα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε αν χρειαστεί νερό. Τότε ρίχνουμε και το μακαρονάκι και σε 5 λεπτά είναι έτοιμο!

 

konstantinos k

Αμφίχειρας κλέφτης ιδεών, σοφέρ μεθυσμένων ψυχών, ζωγράφος πλαστών εικόνων, έμπορος ακριβής ιστορίας, ίκαρος χωρίς φτερά.

Be first to comment