Ύπνος και παιδιά

Κάθε παιδί είναι ένας ξεχωριστός οργανισμός και οι ώρες που πρέπει να κοιμάται διαφέρουν κατά πολύ…

 

via http://tinygreenmom.com

0-6 μηνών. Το παιδί σε αυτή την ηλικία πρέπει να κοιμούνται 16 με 20 ώρες την ημέρα. Στην ηλικία των 3 μηνών τα βρέφη κοιμούνται περίπου 5 ώρες την ημέρα και 10 ώρες το βράδυ. Αν το παιδί σας κλάψει μην πανικοβληθείτε, αφήστε το λίγο να μάθει να κοιμάται μόνο του. Μάθετε του πως το βράδυ πρέπει να κοιμάται.

6-12 μηνών. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία κοιμούνται 3 ώρες την ημέρα και 11 ώρες το βράδυ. Αν κατά τη διάρκεια της νύχτας ξυπνήσει αποφύγετε να του μιλάτε ή να του δίνετε φαγητό γιατί δεν θα μάθει να κοιμάται μόνο του. Μπορείτε να το πάρετε αγκαλιά και να το νανουρίσετε.

1-3 χρονών. Τα παιδιά κοιμούνται 10 με 12 ώρες χωρίς να είναι υποχρεωτικό να κοιμούνται και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν δεν νυστάζουν ή έχουν ανάγκη από ξεκούραση μη τα πιέζετε να κοιμηθούν το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα. Πριν κοιμηθούν το βράδυ διαβάστε τους ένα παραμύθι και πάντα προσοχή του τι βλέπουν στη τηλεόραση γιατί είναι η ηλικία όπου τα παιδάκια αρχίζουν και αντιλαμβάνονται τα όνειρα που βλέπουν.

3-6 χρονών. Τα παιδιά και σε αυτή την ηλικία κοιμούνται περίπου 10 με 12 ώρες τη ημέρα χωρίς να είναι ανάγκη να κοιμηθούν πριν βραδιάσει. Καλό είναι να υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες κατά τις οποίες τα παιδιά έχουν μάθει πως πρέπει να ξαπλώσουν.

6-15 χρονών. Ο μέσος όρος ύπνου είναι 9 με 12 ώρες. Επειδή σε αυτή την ηλικία τα παιδιά έχουν μεγαλώσει αρκετά μην τα πιέζετε στο θέμα του ύπνου και ειδικά τα σαββατοκύριακα που δεν έχουν τις υποχρεώσεις του σχολείου αφήστε τα να θέσουν τα δικά τους όρια χωρίς να ξεφεύγουν όμως από τα όρια του επιτρεπτού.

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.